Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pacalpörkölt- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg pacalhoz írom le
» 10 dkg zsír
» 20-25 dkg vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 kk őrölt kömény
» 1 kk bors
» 1 ek fűszerpaprika
» 1 kk erős fűszerpaprika
» 1 fehér paprika
» fél paradicsom
» só
» ecet-az abáláshoz-
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, előmosott pacalt (1 főre kb. 30 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan megtisztítom (széleit ha kell ledarabolom), még egy kis ecetes vízben, majd egy-két hideg vízben átöblítem. Annyi vízben, hogy ellepje felrakom abálni (a vízbe dobhatunk pár fej félbevágott vöröshagymát). Forrástól számítva kb. 15-20 percig abálom. Leszűröm és hideg vízzel átöblítem, majd 1 cm vékony csíkokra vágom.

Az apróra vágott hagymát a zsíron kissé megdinsztelem (a hagymát nem szabad sajnálni), belerakom a szintén apróra darabolt paprikát, paradicsomot, fokhagymát és rárakom a feldarabolt pacalt. Kevergetve kissé átpirítom, majd felöntöm vízzel, úgy hogy majdnem ellepje. Sózom, belerakom a fűszereket, hozzáadom a pirosaranyat és takaréklángon 3-4 órahosszát főzöm. Közben néha rázogatom, óvatosan megkeverem, hogy oda ne kapódjon. Mikor már majdnem puha én akkor rakom rá a fűszerpaprikákat, ha kell még után fűszerezem és még kb. félórát főzöm.

Főtt burgonyával és savanyúsággal tálalom.

Megjegyzés / tipp:

Mi kissé csípősen szeretjük, ezért rakom bele az erős fűszerpaprikát, de ha kisgyerekek is esznek belőle akkor helyette erős zöldpaprikát vagy cseresznye paprikát teszek főzés közben bele, csak ügyelek, hogy szét ne menjen.

A jó pacalpörkölt sűrű, kissé csípős, jó fűszeres, ragadós.
0 komment 10 ember kedveli szelidszeder
2011.12.21 08:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pacal abálása, hentesnél veszek, vízbe dobhatunk, apróra vágott, zsíron kissé, szintén apróra, feldarabolt pacalt, erős fűszerpaprikát, fűszerpaprikákat, fűszerpaprikát, savanyúsággal, fűszerpaprika, megdinsztelem, takaréklángon, fűszerpaprika, paradicsomot, vöröshagymát, megtisztítom, Pacalpörkölt, pacalpörkölt, zöldpaprikát, pirosaranyat, burgonyával, feldarabolt, vöröshagyma, ledarabolom, félbevágott, kisgyerekek, Kevergetve, órahosszát, paradicsom, megkeverem, cseresznye, fűszereket, zsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, őrölt kömény, bors, fűszerpaprika, erős fűszerpaprika, fehér paprika, paradicsom, ecet-az abáláshoz-,
Sajtleves
1 komment 1 ember kedveli
fokhagymaszósz
0 komment 2 ember kedveli
Dorozsmai ponty...
0 komment 2 ember kedveli
Csokiszalámi
0 komment 5 ember kedveli
Máktorta meggylekvárral és citromhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Tejcsokis mogyorókrémes muffin húsvétra
0 komment 2 ember kedveli
Kenyérlángos- tökipompos kicsit másképp
0 komment 39 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 6 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Bárányhúsos csorba.
1 komment 4 ember kedveli
Mogyorós csók
0 komment 14 ember kedveli
Tejfölös,hagymás paprikás nudli
0 komment 8 ember kedveli
Bableves
0 komment 1 ember kedveli
Velős-gombás omlett...
0 komment 1 ember kedveli
Rozmaringos báránycsülök...
1 komment 3 ember kedveli
Bálint napi süti (sütés nélkül)
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.